14. revija domačih ansamblov v Sodražici

14. revija domačih ansamblov v Sodražici

KLUB HARMONIKARJEV URŠKA IN OBČINA SODRAŽICA vas v počastitev občinskega praznika vabita na 14. revijo domačih ansamblov, ki bo v nedeljo, 30. oktobra 2016, ob 17. uri v Športni dvorani Sodražica. Nastopili bodo ansambli: 1. KLUB HARMONIKARJEV -URŠKA- 2. KVINTET SLOVENSKIH DEKLET 3. ANSAMBEL PONOS IZ LJUBLJANE 4. ANSAMBEL BORŠTVse.....

41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci 41. Ribniškega semnja suhe robe in lončarstva ter 17. Rokodelskega festivala! Obkroženost z gozdovi Velike in Male gore je Ribnici omogočila globok stik z naravo in naravnimi materiali, ki ga Ribničanke in Ribničani še vedno čutimo in nam kroji usodo. Neposredna bližina prostranih gozdov nam jeVse.....

Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

Letos bo poskrbljeno tudi za naše  najmlajše, saj jih bo ob 18., uri pričakal Vzajemko in animatorke Vzajemkove dežele, Sola Zeliščni čaj  in kolo sreče, ter po 19. uri čarodej Roman Frelih. Sledi Urbanova noč  s skupino CALYPSO in MAMBO KINGSI.

24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

Klub harmonikarjev Urška vas vabi na 24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev, ki bo v soboto, 6. avgusta 2016 ob 16. uri na letnem vrtu Gostilne Urška v Zamostcu pri Sodražici. Tekmovanje bo potekalo v štirih kategorijah, nato sledi izbor naj harmonikarja Urške 2016 in suhorobarskega prvaka 2016. Nagrade so izdelki rezbarjaVse.....

Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

Društvo MzM se je letos odločilo, da se odpravi v Vatikan, ter tako obeleži svojo 10. letnico dobrodelnosti. V ta namen so zbrali s pomočjo donatorjev denar za dva motorja, ki so jih imeli namen pokloniti našim misijonarjema na Madagaskarju in Vietnamu. V četrtek je na pot krenila prva skupinaVse.....

 • 14. revija domačih ansamblov v Sodražici

  14. revija domačih ansamblov v Sodražici

  Petek, 28 Oktober 2016 18:32
 • 41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

  41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

  Četrtek, 01 September 2016 17:51
 • Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

  Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

  Četrtek, 01 September 2016 17:28
 • 24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

  24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

  Četrtek, 28 Julij 2016 18:24
 • Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

  Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

  Torek, 21 Junij 2016 19:10

Ansambel Roka Žlindre

Ansambel Zlindra

 

 

Barbara Ogrinc

Rojena sem 4. februarja 1990 in prihajam iz vasi Žimarice. Po poklicu sem ekonomski in frizerski tehnik. Že od malega sem zelo rada prepevala, vendar se mi je želja uresničila, ko sem kot duo z Rokom Žlindro zapela pri petnajstih letih.

Rok Žlindra

Najprej sem svojo glasbeno pot začel jaz Rok Žlindra (sedaj vodja ansambla). Za začetek sem igral sam po raznih prireditvah. Moja velika želja je bila, nekoč imeti ansambel. Zato sem najprej k sodelovanju povabil pevko Barbaro, katero pa sem moral tako kot prej sebe, naučiti peti. A to še ni bilo dovolj. Kmalu zatem sem začel iskati še dva člana. Najprej sem čisto po naključju na neki privatni zabavi našel Roka Modica (pijača združuje, se večkrat pošali Rok). Rok Modic je bil pevec v Slemenskem pevskem zboru. Tam pa je prepeval tudi naš dosedanji član. Seveda pa me je čakala enaka zgodba, kot eno leto prej z Barbaro. Ker sta bila oba člana samo pevca, sem jima moral pomagati pri učenju inštrumentov. Z mojim teoretičnim znanjem in njuno voljo, mi je tudi to uspelo.

Toni Tomas Lovšin

Doma sem iz majhne vasice Grič pri Ribnici. Otroštvo sem preživljal v Nemčiji, kjer sem bil tudi rojen leta 1982. Ko sem dopolnil 7 let mi je bilo tujine dovolj in sem se odločil, da se vrnem v lepo Slovenijo kjer imam tudi korenine. Tako da včasih tudi kakšna ˝Švabska˝ beseda iz ust uide.
Kmalu po tem sem se srečal tudi z narodno zabavno glasbo, saj je moj stari oče igral na harmoniko, kateri me je naučil tudi prvih pesmic. Ob več letnem igranju na Harmoniki (Rok Ž.je bil včasih veliki konkurent J ) sem našel tudi zanimanje igranja na ritem kitari. To izpopolnjujem pri znanemu kitaristu gospodu Kokalju.
Ko pa ne brenkam na kitaro se pa rad ukvarjam s košarko in hitrostnim plavanjem.

Rok Modic

Prihajam iz vasi Marolče, rojen pa sem 15. 09. 1987. Tako kot Nejc, sem se tudi jaz s petjem prvič srečal v cerkvenem pevskem zboru pri Sv. Gregorju. Tam sem se ogromno naučil in sem jim za podano znanje zelo hvaležen.
Pot do ansambla pa je bila naslednja. Na neki zabavi ob kozarčku sem na ves glas prepeval. To je opazil Rok Žlindra in me povabil v svoj ansambel. To sem z velikim navdušenjem sprejel in se tudi zelo hitro naučil igranja bas kitare, kasneje pa še kontrabas in bariton.
Končal sem srednjo šolo za elektrotehniko in telekomunikacije v Ljubljani.
Poleti se zelo rad potapljam v morju.

Tadej Osvald

Prihajam iz Ribnice in lahko rečem, da je moje življenje glasba. Že kot mlad fant sem igral in prepeval skoraj deset let v triu po raznih privatnih zabavah in porokah, po tej »uverturi« pa me je moja pot zanesla v Slovensko filharmonijo – natančneje v slovenski komorni zbor, kjer sem zaposlen že preko 10 let.Ker pa moje veselje do narodnozabavne glasbe ni nikoli ugasnilo, sem se leta 2011 kot zadnji član pridružil ansamblu Roka Žlindre kot bas vokalist, tako da sem sedaj jaz prevzel vlogo najstarejšega člana tega sestava. V prostem času se najraje usedem na motor in se odpravim največkrat na turo v neznano.

Panoramske slike iz ribniškega turna