14. revija domačih ansamblov v Sodražici

14. revija domačih ansamblov v Sodražici

KLUB HARMONIKARJEV URŠKA IN OBČINA SODRAŽICA vas v počastitev občinskega praznika vabita na 14. revijo domačih ansamblov, ki bo v nedeljo, 30. oktobra 2016, ob 17. uri v Športni dvorani Sodražica. Nastopili bodo ansambli: 1. KLUB HARMONIKARJEV -URŠKA- 2. KVINTET SLOVENSKIH DEKLET 3. ANSAMBEL PONOS IZ LJUBLJANE 4. ANSAMBEL BORŠTVse.....

41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

Spoštovane obiskovalke in obiskovalci 41. Ribniškega semnja suhe robe in lončarstva ter 17. Rokodelskega festivala! Obkroženost z gozdovi Velike in Male gore je Ribnici omogočila globok stik z naravo in naravnimi materiali, ki ga Ribničanke in Ribničani še vedno čutimo in nam kroji usodo. Neposredna bližina prostranih gozdov nam jeVse.....

Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

Letos bo poskrbljeno tudi za naše  najmlajše, saj jih bo ob 18., uri pričakal Vzajemko in animatorke Vzajemkove dežele, Sola Zeliščni čaj  in kolo sreče, ter po 19. uri čarodej Roman Frelih. Sledi Urbanova noč  s skupino CALYPSO in MAMBO KINGSI.

24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

Klub harmonikarjev Urška vas vabi na 24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev, ki bo v soboto, 6. avgusta 2016 ob 16. uri na letnem vrtu Gostilne Urška v Zamostcu pri Sodražici. Tekmovanje bo potekalo v štirih kategorijah, nato sledi izbor naj harmonikarja Urške 2016 in suhorobarskega prvaka 2016. Nagrade so izdelki rezbarjaVse.....

Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

Društvo MzM se je letos odločilo, da se odpravi v Vatikan, ter tako obeleži svojo 10. letnico dobrodelnosti. V ta namen so zbrali s pomočjo donatorjev denar za dva motorja, ki so jih imeli namen pokloniti našim misijonarjema na Madagaskarju in Vietnamu. V četrtek je na pot krenila prva skupinaVse.....

 • 14. revija domačih ansamblov v Sodražici

  14. revija domačih ansamblov v Sodražici

  Petek, 28 Oktober 2016 18:32
 • 41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

  41. Ribniški semenj suhe robe in lončarstva

  Četrtek, 01 September 2016 17:51
 • Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

  Prijazno vabljeni na 12. URBANOVO NOČ

  Četrtek, 01 September 2016 17:28
 • 24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

  24. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev

  Četrtek, 28 Julij 2016 18:24
 • Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

  Dogodek ki ga ne moreš kar tako pozabiti

  Torek, 21 Junij 2016 19:10

Tamburaši iz Sodražice

Tamburasi

Tamburaška tradicija ima v Sodražici globoke korenine. Pred drugo svetovno vojno so pri nas delovale kar tri tamburaške skupine. Med vojno so seveda sledila leta mirovanja, po njej, leta 1947, pa je Anton Lovrenčič ustanovil in vodil novo tamburaško skupino. Fantje so skupaj ostali do leta 1968.

Drugič so se tamburaši zbrali leta 1979 na pobudo Janeza Lesarja. V skupini so igrali pokojni Janez Lesar, Stane Čampa, Jože Levstek ter še živeči Ivo Smisel, Drago Košir ter Peter in Milan Štupica. V naslednjih letih so se jim pridružili še Jože Košmrlj, Metod Prijatelj, Alojz Sterle in Janez Čampa.

Leta 2003 je v Sodražici nastal pomlajen tamburaški ansambel. Janezu Čampi, Lojzu Sterletu, Jožetu Košmrlju in Dragu Koširju so se pridružili še Peter Fajdiga, Vlado Vesel, Marija Kozina, Primož Lovšin, Rok Pintar, pozneje pa še Marko Lesar in Boris Matelič.

Do ponovne osvežitve ansambla je prišlo poleti 2007, skupino sta zapustila Alojz Sterle in Vlado Vesel, pridružil pa se nam je Janez Prijatelj.

Leta 2009 so skupino zapustili Rok Pintar, Drago Košir in Marija Kozina. Nove moči pa so Damjan Matko, Jani Lovšin in Miha Lušin.

Igramo narodne pesmi, narodno-zabavne, dalmatinske, starogradske…skratka melodije, ki nam gredo v ušesa. Skupina ima v letih svojega delovanja za seboj vrsto nastopov. Nastopili so na mnogih proslavah in prireditvah v domačem kraju. Vsako leto organiziramo tudi samostojni božično-novoletni koncert v Sodražici. Prav tako nastopamo na domačih »Tržnih dnevih«, ki so praviloma prvi konec tedna v juliju. Vabijo nas seveda tudi iz mnogih drugih krajev Slovenije in tujine. V zadnjih letih imamo letno med 50 in 60 nastopov.

Panoramske slike iz ribniškega turna